Connect with us

Kosovo

Kurti: Od danas sam premijer za sve građane Kosova

Objavljeno

-

Novoizabrani premijer Kosova Aljbin Kurti izjavio je da je od danas premijer svih građana, zahvalivši se svim glasačima na izborima 14. februara, i pozvao sve da budu “jedinstveni protiv Srbije”, prenosi Koha.

Izjavio je da svaki glas koji je dat Pokretu Samoopredeljenje preokreće Kosovo.

„Ovo je velika odgovornost, pa se očekuje da budete dobro pripremljeni. Ne budite arogantni prema opoziciji, jer kao što su građani glasali za njih, tako ih i uzimaju. Vodićemo se principima i vjerom. Morate da radite sve dok imate mandat da dokažete da ste zaslužni na položajima na kojima ste postavljeni“, izjavio je Kurti obraćajući se izabranim ministrima.

Kurti je dodao da su za postizanje promjena potrebni „saradnja i novi mentalitet rada“.

Prema njegovim riječima, neslaganja stranaka treba da budu zbog grešaka, a ne zbog nezadovoljstva.

Rekao je da će njegova vlada sarađivati sa opozicijom i civilnim društvom.

„Moramo biti jedinstveni protiv Srbije. Zahtevaćemo parlamentarnu raspravu do iznemoglosti. Takođe moramo postići konsenzus o obrazovanju. Za budućnost djece moramo pronaći koordinaciju. To moramo pronaći i u sektoru bezbednosti. Takođe ćemo tražiti koordinaciju za fond zdravstvenog osiguranja. Takođe ćemo pitati o energetskim pitanjima i politikama. Odluka koju je donela naša vlada utiče i na buduće generacije i djecu koja nisu rođena”, rekao je on.

Kurti je rekao da političke stranke nisu same sebi cilj, već da bi trebalo da su u službi građana.

„Pozivam svakog od vas, unutar i izvan Kosova, da napravimo državu o kojoj smo sanjali. Svi imamo obavezu da doprinesemo da postanemo država, izazovi su veliki, ali i velike težnje“, rekao je on.

(Koha ditore, Kosovo online)

Advertisement
Komentariši

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply