Connect with us

Kosovo

Na Kosovu zabilježen najveći rast trgovine na malo

Objavljeno

-

Kosovska Agencija za Statistiku (KAS), objavila je u utorak Statistiku trgovine na malo za četvrti kvartal 2020. godine, gde je u odnosu na prethodni kvartal zabilježen najveći rast trgovine na malo prehrambenim proizvodima, pićima i duvana, u specijalizovanim prodavnicama, sa 41,5 procenata.

Trgovina na malo ostalom robom u nespecijalizovanim prodavnicama porasla je za 34,4 odsto, trgovina na malo motornim gorivima u specijalizovanim prodavnicama 29,2 odsto, trgovina na malo u nespecijalizovanim prodavnicama 28,6 odsto, trgovina informatičkom i komunikacionom opremom na malo, u specijalizovanim prodavnicama 24,7 odsto, itd.

U četvrtom tromjesečju 2020. godine, u poređenju sa istim periodom prošle godine, zabilježen je rast maloprodaje informacione i komunikacione opreme, u specijalizovanim prodavnicama za 54,3 odsto, maloprodaje ostalih kućnih aparata u specijalizovanim prodavnicama za 5,5 odsto i maloprodaja u nespecijalizovanim prodavnicama za 4,7 odsto.

Dok je trgovina na malo kulturnim i zabavnim proizvodima u specijalizovanim prodavnicama opala za 48,6 procenata, trgovina motornim gorivima na malo, u specijalizovanim prodavnicama je 27,7 procenata, trgovina na malo izvan prodavnica, tezgi ili pijaca iznosi 27,5 procenata. Trgovina ostalim proizvodima na malo u specijalizovanim prodavnicama je 12,5 odsto, kao i trgovina na malo prehrambenim proizvodima, pića i duvana, u specijalizovanim prodavnicama koja iznosi 10 odsto.

(Kosovapress, Kossev)

Advertisement
Komentariši

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply