Connect with us

Kosovo

Uhapšen osumnjičeni za otuđenje imovine vredne oko 10 miliona evra

Objavljeno

-

Policija je u petak saopštila da je uhapsila osobu koja se sumnjiči da je, zajedno sa još jednom osobom, otuđila imovinu vrednu oko 10 miliona evra. Ova akcija je sprovedena od strane Sektora za finansijske istrage Uprave za istraživanje privrednog kriminala i korupcije (DHKEK) na Kosovu.

Prema policijskom saopštenju, 25. avgusta 2023. godine izvršena je naredba suda, a policija je izvršila pretragu na dve različite lokacije, u kući i lokalu, pod sumnjom da su korišćeni za sastavljanje lažnih dokumenata.

“Istraga u vezi sa ovim slučajem započeta je po ovlašćenju Osnovnog tužilaštva u Prištini nakon sumnje da je osumnjičeni A.G. u saradnji sa osumnjičenim I.H., koji se nalazi u bekstvu, falsifikovao isprave i navodno uspeo da otuđi parcelu površine od 9 hektara čija je okvirna tržišna vrijednost oko 10 miliona evra. Osumnjičeni su preneli vlasništvo na sebe, parcelisali zemljište, a zatim prodali trećim licima obmanjujući ih”, stoji u saopštenju.

Tokom pretresa u kući osumnjičenog, pronađeni su brojni dokazi, uključujući oružje, novac i dokumentaciju koja se sumnja da je falsifikovana.

Osumnjičeni je saslušan u prisustvu svog branioca, a nadležni tužilac je odredio mheru zadržavanja od 48 sati zbog izvršenja krivičnih dela kao što su falsifikovanje dokumenata, legalizacija lažnog sadržaja, prevara i neovlašćeno vlasništvo, kontrola ili posedovanje oružja.

(RTK)