Connect with us

Kosovo

Strožija kontrola saobraćaja, apel vozačima da poštuju pravila

Objavljeno

-

Strožije mjere biće preduzete prema svim učesnicima u saobraćaju koji krše pravila – oglasila se Kosovska policija, nakon što se u prethodnom periodu dogodio veći broj saobraćajnih nesreća, među kojima i one sa smrtnim ishodom.

Prema statističkim podacima Kosovske policije, u periodu januar-maj ove godine se dogodilo ukupno 7.645 saobraćajnih nezgoda, od kojih su 37 sa fatalnim ishodom, i u kojima su 42 osobe preminule.

Podaci pokazuju i da su se u istom periodu dogodile 2.753 saobraćajne nezgode u kojima su registrovane povrede. Ukupno 5.419 ljudi je povređeno.

Takođe, policija je registrovala i 4.855 nezgoda sa pričinjenom materijalnom štetom.

Kosovska policija uputila je apel učesnicima u saobraćaju da poštuju saobraćajna pravila i znakove, kao i da se u vožnji ophode u skladu sa atmosferskim uslovima.

Istovremeno, upozorava da će se kaznene mjere primenjivati na sve koji krše pravila u saobraćaju.

„Kosovska policija će svim učesnicima u saobraćaju, a posebno vozačima koji krše zakone o saobraćaju i propise, izricati kaznene mjere, bez tolerancije, a prema važećim zakonima“, poručuju iz KP.

Kada je riječ o kaznama, policija je, prema posljednjim podacima, u roku od 24 sata izrekla 1.184, odnosno 167.304 ukupno od početka godine.

Policija saopštava da su operativnim planiranjem predviđene i dodatne aktivnosti, kako bi se sprečile nezgode, a samim tim i povećala bezbednost u saobraćaju.

Ujedno, za danas je najavljena konferencija za štampu, posvećena upravo bezbednosti u drumskom saobraćaju.

Podsjetimo, na Kosovu je u posljednjih nekoliko dana zabilježeno više saobraćajnih nesreća sa smrtnim ishodom. Među njima je i ona koja se dogodila u nedjelju kod Ferizović, kada su četiri osobe preminule.

(Kossev)

Advertisement
Komentariši

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply