Connect with us

Kosovo

Holandija protiv vizne liberalizacije: Kosovo ima problema sa korupcijom i organizovanim kriminalom

Objavljeno

-

Holandija ostaje jedan od glavnih protivnika liberalizacije viznog režima za kosovske građane, a Ministarstvo spoljnih poslova te države saopštilo je da na Kosovu postoji visok nivo korupcije i organizovanog kriminala, prenosi Reporteri.

“Za sada u Savjetu ne postoji dovoljna podrška za liberalizaciju viznog režima za Kosovo. Kao što znate, liberalizacija viznog režima tehnički je postupak vođen standardima u kojem država mora ispuniti sve predkriterijume pre nego što Savjet odluči da ukine vize“, navodi se u odgovoru Ministarstva spoljnih poslova Holandije.

Ekspert za pitanja evropskih integracija Demuš Šaša, kaže da je Kosovo, skeptičnim zemljama poput Holandije, ponudilo mnogo argumenata da ima problema sa vladavinom prava.

Politički analitičar Emir Abraši misli drugačije,i kaže da se prema Kosovu postupa nepravedno u pogledu liberalizacije viznog režima.

Evropski parlament je više puta pozivao da se Kosovo odobri vizna liberalizacija, ali odluka Saveta ministara ostaje i dalje nepromenjena.

(Reporteri, Kosovo online)

Advertisement
Komentariši

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply