Connect with us

Kosovo

Aljiu: Vlada će uspostaviti reciprocitet sa Srbijom

Objavljeno

-

Ministar životne sredine, prostornog planiranja i infrastrukture Ljiburn Aljiu rekao je da će Kurtijeva vlada uvesti mjere reciprociteta sa Srbijom, ali da će to biti učinjeno nakon ekonomske analize, prenosi Ekonomija onlajn.

“Reciprocitet će biti mjera protiv Srbije za uspostavljanje normalnog odnosa, a ne može biti normalnog odnosa sa Srbijom bez uspostavljanja reciprociteta,” kaže Aljiu.

“Reciprocitet ćemo uspostaviti posle ekonomske analize, donećemo odgovarajuće mjere, prije svega gledajući interese Kosova, kao i interese Albanaca iz Preševa, Bujanovca i Medveđe. U mnogim slučajevima je reciprocitet naštetio građanima Preševa, Bujanovca i Medveđe”, smatra Aljiu.

On tvrdi da će do reciprociteta sigurno doći.

“I do ekonomskog i do trgovinskog. Ne mogu govoriti o predviđanjima, ali znam Samoopredeljenje i u ovom trenutku neće biti kompromisa”, rekao je Aljiu u emisiji Rubikon.

Dodao je da, iako je vršen pritisak međunarodne zajednice da ne uspostavi reciprocitet sa Srbijom, ova odluka je ipak samo na kosovskoj Vladi i ona će je doneti u sladu sa interesima građana.

(Ekonomia online, Kosovo online)

Advertisement
Komentariši

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply