Connect with us

Kosovo

Redžepi osudila uklanjanje turske zastave u Prizrenu

Objavljeno

-

Zamjenica premijera Kosova i predsjednica NDS-a, Emilija Redžepi osudila je akt uklanjanja turske zastave u Prizrenu postavljene u povodu nezavisnosti Kosova.

U objavi na Fejzbuku, Redžepi ističe da je Turska naša prijateljska država, čiju podršku Kosovo ima svih ovih godina.

“Turska je naša prijateljska država, čiju podršku imamo svih godina postojanja naše države, turska nacionalna zajednica živi na našim prostorima i uživa prava podjednaka kao i sve druge nacionalne zajednice koje žive na Kosovu. Zajedništvo ljudi različitih vjera, kultura i običaja neprocenjivo je bogatstvo jednog društva. Osnovne vrednosti svakog civilizovanog društva su tolerancija i multikulturalnost”, napisala je Redžepi.

Pozvala je nadležne da reaguju i privedu pravdi počinioce ovog neprhvatljivog čina.

“Svaki građanin koji drugačije misli i radi će se uvijek naći na osudi svih nas koji ne želimo da vraćamo našu državu u prošlost! Pozivam nadležne organe da reaguju i sprovedu pravdi osobe koji su počionioci ovog neprihvatljivog čina!”, istakla je Redžepi.

Ranije danas ovaj akt je osudio i gradonačelnik Prizrena Šaćir Totaj.

Podsjećamo, u Prizrenu je prije dva dana uhapšeno pet osoba koje su osumnjičene da su skinule zastavu Turske sa uličnog stuba, postavljene na 14. godišnjicu proglašenja nezavisnosti Kosova.

Sličan akt dogodio se i prošle godine na Dan albanske zastave, kada je skinuta turska zastava i napadnut generalni Konzulat Turske u Prizrenu.

Advertisement
Komentariši

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply