Connect with us

Kosovo

Krasnići: Tokom januara može doći do povećanja broja zaraženih

Objavljeno

-

Vršilac dužnosti direktora Univerzitetske bolnice i kliničke službe Valjbon Krasnići kaže da tokom januara možda doći do povećanja broja zaraženih koronavirusom, kao i da je uveren da će anti-covid vakcine omogućiti bolje upravljanje ovom situacijom.

„Može se očekivati da će ponovo doći do povećanja broja pacijenata, ali to će zavisiti od početka vakcinacije u našoj zemlji“, rekao je Krasnići.

Takođe je govorio o mjerama koje su preduzeli u vezi sa upravljanjem pandemijom, gdje je napomenuo povećanje broja kreveta u bolnicama i obezbeđivanje kiseonika.

„Od jula i avgusta, kada smo se suočili sa drugim talasom velikog broja pacijenata, odredili smo prostore koje bismo mogli da koristimo u novembru-decembru i tako smo napravili detaljan plan i stigli samo do UKCK da se poveća kapacitet za 200 kreveta povezanih sa centralnim kiseonikom“, objasnio je on.

Krasnići je najavio brahiterapijau, koja će prvi put biti obezbeđena u Univezitetskom kliničkom centru, a već postoji u nekim privatnim klinikama na Kosovu.

Rekao je da će tokom 2021. godine početi sa vantelesnim oplodnjama.

(RTK)

Advertisement
Komentariši

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply