Connect with us

Kosovo

Opozicija traži od Vlade da dijalog sa Srbijom bude ključna aktivnost

Objavljeno

-

Opozicija traži od Kosovske vlade da razmisli u vezi sa dijalogom sa Srbijom, ističući da bi Sjedinjene Američe Države trebalo da budu deo ovog procesa, piše Reporteri.

Poslanica DPK Bljerta Deljiu-Kodra kaže da bi dijalog trebalo da bude jedna od ključnih tačaka vlade.

Ona je istakla da bi Kurtijeva vlada trebalo da bude pažljiva prema zahtjevima građana, jer je dijalog jedna od najvažnijih tema za Kosovo.

“Apsolutno bi to trebalo da bude jedna od tačaka o kojoj će se kontinuirano razgovarati. Razumem da otežana situacija sa pandemijom stvara i dodatne obaveze Vladi, ali ova vlada bi morala pažljivo da razmotri zahtjeve građana Kosova, među kojima je jedan od najvažnijih pitanje dijaloga“, rekla je ona.

Poslanik Alijanse za budućnost Kosova Palj Ljekaj rekao je da Kosovo ne bi trebalo da započne dijalog bez konkretnog plana.

“Što se tiče dijaloga, jasno smo stavili do znanja da se ne usuđujemo ući u dijalog da ne znamo prvo o čemu ćemo voditi dijalog i kako će se pristupiti. Mi smo opozicija i nadgledaćemo dijalog, ali još nismo doneli odluku da budemo deo dijaloga. Verujem da bi za stolom trebalo da budu i SAD, verujem u dijalog, ali takođe cenim stav EU. Ako pogledamo u prošlost, nije bilo trajnog rešenje i svi sporazumi u kojima SAD nisu učestvovale, nisu sprovedeni“, rekao je on.

Prema njegovim riječima, pozicija nema dijalog sa opozicijom jer dominira bahatost broja poslanika.

On je istakao da će ABK raditi u korist jačanja države i građana Kosova.

“Što se tiče onoga što je u najboljem interesu Kosova, bićemo pozitivni i pozitivno ćemo oceniti svaku akciju koja ide u korist građana i jačanje države Kosovo. Ali ćemo nadzirati vladu 24 sata ako ne radi u interesu države i građana “, rekao je on.

(Reporteri, Kosovo online)

Advertisement
Komentariši

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply