Connect with us

Kosovo

Novinar lista “Nacionale” Vullnet Krasniqi uhvaćen sa narkoticima

Objavljeno

-

Tokom jedne od najvećih policijskih akcija na Kosovu, pod kodnim nazivom “Goditja”, pokrenute početkom avgusta, policija je pronašla narkotike kod novinara lista “Nacionale” Vullneta Krasniqija, prenosi Bota sot.

Naime, u ranim jutarnjim satima 18. avgusta, prošlog petka, tokom sprovođenja Operativnog plana “Goditja” u regionu Prištine, Kosovska policija je zaustavila automobil marke BMW i prilikom pregleda kod jednog lica je pronađena određena količina supstance “Amfetamin”.

Vijest je potvrdio i Krasniqijev kolega i saradnik Berat Bužala objavom na Fejzbuku.

Bužala pojašnjava da se ne radi o kokainu, heroinu ili marihuani, već o drugoj vrsti male količine psihoaktivne supstance, te dodaje da je Krasniqi prije nekoliko dana bio na rođakovom vjenčanju, i da su nakon policijske kontrole kod njega pronađeni narkotici.

U telefonskom razgovoru sa Bužalom, Krasniqi je ispričao kolegi o incidentu i izrazio žaljenje zbog onoga što se dogodilo.

“Sutradan me nazvao telefonom i rekao mi za ovaj incident. Izuzetno mu je žao zbog onoga što se dogodilo i dobrovoljno je tražio da bude razriješen dužnosti do okončanja sudskog procesa”, napisao je Bužala na Fejzbuku.

Vulnet Krasniqi je javnosti poznat kao aktivista za LGBT prava, i kao jedan od nasrtljivijih novinara. Tokom izvještavanja radi stvari koje ne možemo vidjeti u normalnom novinarstvu i izvještavanju, i često prelaze izvan granica novinarstva. Na protestu protiv promocije LGBT populacije na “DokuFestu”, koji je nedavno održan u Prizrenu, napalo ga je nekoliko okupljenih građana, kada je tendenciozno i uz provokacije tražio izjave, a prije toga je, prema riječima nekih svjedoka i pisanju nekih učesnika na socijalnim mrežama, provocirao vjernike dok su klanjali džuma namaz. Poznat je i po antireligijskim stavovima.