Connect with us

Kosovo

Novinar lista “Nacionale” Vullnet Krasniqi uhvaćen sa narkoticima

Published

on

Tokom jedne od najvećih policijskih akcija na Kosovu, pod kodnim nazivom “Goditja”, pokrenute početkom avgusta, policija je pronašla narkotike kod novinara lista “Nacionale” Vullneta Krasniqija, prenosi Bota sot.

Naime, u ranim jutarnjim satima 18. avgusta, prošlog petka, tokom sprovođenja Operativnog plana “Goditja” u regionu Prištine, Kosovska policija je zaustavila automobil marke BMW i prilikom pregleda kod jednog lica je pronađena određena količina supstance “Amfetamin”.

Vijest je potvrdio i Krasniqijev kolega i saradnik Berat Bužala objavom na Fejzbuku.

Bužala pojašnjava da se ne radi o kokainu, heroinu ili marihuani, već o drugoj vrsti male količine psihoaktivne supstance, te dodaje da je Krasniqi prije nekoliko dana bio na rođakovom vjenčanju, i da su nakon policijske kontrole kod njega pronađeni narkotici.

U telefonskom razgovoru sa Bužalom, Krasniqi je ispričao kolegi o incidentu i izrazio žaljenje zbog onoga što se dogodilo.

“Sutradan me nazvao telefonom i rekao mi za ovaj incident. Izuzetno mu je žao zbog onoga što se dogodilo i dobrovoljno je tražio da bude razriješen dužnosti do okončanja sudskog procesa”, napisao je Bužala na Fejzbuku.

Vulnet Krasniqi je javnosti poznat kao aktivista za LGBT prava, i kao jedan od nasrtljivijih novinara. Tokom izvještavanja radi stvari koje ne možemo vidjeti u normalnom novinarstvu i izvještavanju, i često prelaze izvan granica novinarstva. Na protestu protiv promocije LGBT populacije na “DokuFestu”, koji je nedavno održan u Prizrenu, napalo ga je nekoliko okupljenih građana, kada je tendenciozno i uz provokacije tražio izjave, a prije toga je, prema riječima nekih svjedoka i pisanju nekih učesnika na socijalnim mrežama, provocirao vjernike dok su klanjali džuma namaz. Poznat je i po antireligijskim stavovima.