Connect with us

Kosovo

Komisija za aeronautiku Kosova postala dio međunarodne organizacije ISASI

Objavljeno

-

Komisija za istraživanje vazduhoplovnih nesreća i incidenata sa Kosova nedavno je primljena u „Međunarodno društvo istraživača vazdušne bezbednosti (ISASI)“ sa sjedištem u Vašingtonu, Sjedinjene Američke Države.

ISASI je svjetska organizacija posvećena istraživanju vazduhoplovnih nesreća sa sedištem u Vašingtonu. Ona okuplja stručnjake, istražitelje i profesionalce iz oblasti civilnih i vojnih vazduhoplovnih nesreća i istraga na godišnjim sastancima.

„ISASI je podeljen na sljedeće regione: Azija, Australija, Kanada, SAD, Evropa, Koreja, Latinska Amerika, Novi Zeland, Pakistan i Rusija. Ova organizacija ima preko 1.500 članova, 130 korporacija i predstavništva država“, saopsteno je iz premijerove kancelarije za informisanje.

Prema saopštenju, na sastanku odbora ISASI održanom 12. januara 2023. godine, KHAIA, koja predstavlja Republiku Kosovo u oblasti istraživanja vazdušnih nesreća, primljena je kao korporativni član ISASI. Tokom godišnjeg sastanka „The International Society of Air Safety Investigators (ISASI)”, koji je održan u Nešvilu, Tenesi, SAD, plaketa o prijemu je svečano dodeljena predsjednici „Međunarodnog društva istraživača vazdušne bezbednosti”, Barbari Dan.

Plaketu je u ime KHAIA primio predsjednik Mirsim Bećiri, koji je takođe održao govor pred delegatima iz različitih zemalja, dodaje se u ovom saopštenju.

(RTK)