Connect with us

Kosovo

Murati: Opozicija na Kosovu ne brine o građanima

Objavljeno

-

Ministar finansija Hekuran Murati optužio je opoziciju na Kosovu da ne brine o građanima, nakon što je gradonačelnik Prizrena Šaćir Totaj poslao Ustavnom sudu da ocijeni ustavnost Zakona o porezu na imovinu, prenosi Koha.

“Za zakon koji su sami usvojili 2018. godine pokušali su da okrive našu vladu. Rekli su da se građanima stavlja nepodnošljiv teret i da će, ako je do njih, olakšati ovaj teret. Kurtijeva vlada je to omogućila usvajanjem izmjena Zakona o porezu na imovinu, tako da je svaka opština imala mogućnost da oprosti račune do 100 evra za 2023. godinu, svim poreskim obveznicima. I šta sada rade oni koji su prije šest mjeseci ‘plakali zbog nevolje građana’? Oni šalju zakon Ustavnom sudu“, napisao je Murati na Fejsbuku.

Murati dodaje da je akcija opozicije “bespredmetna”.

“Sve što stara politička kasta želi je da se sakrije iza Ustavnog suda, jer bi oni navodno ’dali saglasnost za smanjenje poreza, ali je zakon blokiran u Ustavnom sudu‘. Ali ovo ne pije vodu“, dodao je ministar.

Ministar je ponovio da je Zakon već na snazi i da je 15. septembar 2023. posljednji datum da opštine odluče da li da oproste deo poreza na imovinu svim poreskim obveznicima.

(Koha ditore, Kosovo online)