Connect with us

Kosovo

Ministarstvo ekonomije: Prekidaju se restrikcije struje na Kosovu

Objavljeno

-

Ministarstvo ekonomije je saopštilo da polazeći od svjetske situacije sa energetskom krizom koja je zahvatila i region, sve nadležne institucije intenzivno i koordinisano rade na bezbjednosti snabdevanja električnom energijom.

U ovom saopštenju se navodi da je zahvaljujući ovom radu i saradnji Kosova i Albanije, odnosno Kosovske energetske korporacije (KEK) i Albanske elektroenergetske korporacije (KESH), neće biti restrikcija struje počev od 14 časova i da će se nastaviti redovno snabdevanje električnom energijom.

„Institucije će nastaviti da ulažu maksimalne napore da se i tokom narednih dana održi redovno snabdevanje električnom energijom. Međutim, s obzirom na situaciju, mole se svi građani i privreda da preduzmu mjere štednje i budu što oprezniji u korišćenju električne energije“, navodi se dalje u saopštenju Ministarstva ekonomije.

Prema ovom ministarstvu, saradnju sa Albanijom pratiće i druge mjere za rešavanje energetske krize i vanrednog stanja u kojem se Kosovo nalazi.

Takođe, Vlada Kosova saopštila je da se snabdevanje električnom energijom vratilo u normalu zahvaljujući saradnji Kosova i Albanije, odnosno Energetske korporacije Kosova i elektroenergetske korporacije Albanije.

“Uspjeli smo da izbegnemo restrikcije od 14 sati, i nastavlja se regularno snabdevanje električnom energijom”, navodi se u saopštenju Vlade.

Podsjetimo, KEDS je saopštio da od ponedjeljka, 15. avgusta, počinju restrikcije struje zbog loše energetske situacije. Restrikcije su počele u osam časova ujutru, a građani Kosova su obavešteni da će trajati po dva sata, dok će šest sati imati električnu energiju.

(RTK2)