Connect with us

Kosovo

Islamska zajednica Kosova za uvođenje vjeronauke u škole

Objavljeno

-

Islamska zajednica Kosova pozvala je na uvođenje vjeronauke u škole, nakon porasta slučajeva nasilja u porodici na Kosovu u posljednje vreme, prenosi Koha.

U saopštenju Islamska zajednica Kosova je zatražila da se preduzmu odgovarajuće mjere protiv osumnjičenih za ubistvo 18-godišnje devojke u Ferizoviću prošle nedjelje, a povodom toga, danas je održano predavanje na kome su predstavnici islamske zajednice naveli da bi trebalo da postoji “porodična i kolektivna posvećenost borbi protiv nasilja nad ženama” i istakli da je nasilje nad ženama nedopustivo.

Islamska zajednica smatra da bi pitanje “sve manje uloge roditelja u obrazovanju djece” trebalo ozbiljno shvatiti, a da u obrazovanju djece “nezamenjivu ulogu” imaju verski poglavari vjerskih zajednica na Kosovu.

Dodaju da vjerski poglavari svojim savjetima mogu u velikoj mjeri pomoći u očuvanju karaktera i ličnosti djece u svakoj fazi njihovog razvoja.

“Činjenica da se u posljednje vrijeme među našom djecom pojavilo toliko negativnih pojava trebalo bi da nas sve uzbuni i pokrene u traženju najboljih rješenja za ove i slične probleme zasnovanih na obrazovanju”, ocjenjuje Islamska zajednica Kosova koja je pozvala kosovske institucije da razmotre uvođenje vjeronauke u škole, kao što to čini veliki broj zemalja na zapadu.

(Koha ditore, Kosovo online)

Advertisement
Komentariši

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply