Connect with us

Kosovo

Duda Balje razočarana šutnjom albanskih partija i međunarodnih predstavnika

Objavljeno

-

Duda Balje, predsjednica Socijaldemokratske unije, razočarana je šutnjom institucija, albanskih političkih partija kao i međunarodne zajednice i predstavnika na pokušaj otimanja bošnjačkih zagarantovanih mjesta.

Balje u objavi na Facebooku izražava nezadovoljstvo prema onima, koji su je kako navodi, tokom svoje političke karijere i kao poslanicu u kosovskom parlamentu, podsticali da se zalaže za zaštitu ljudskih prava nevećinskih zajednica na Kosovu, uključujući i srpsku zajednicu.

Predsjednica SDU pojašnjava da se na izborima 14. februara 2021. desilo grubo kršenje političkih prava i da je ugrožena legitimna zastupljenost bošnjačke i romske zajednice u Skupštini Kosova.

Zamjera što ni nakon 10 dana od ovog nedemokratskog čina Srpske liste, koja pokušava zauzeti rezervisane mandante, bošnjačka i romska zajednica nisu dobile gotovo nikakvu javnu podršku, kako od lokalnih institucija, tako i od albanskih političkih partija, kao i od međunarodnih predstavnika ambasada, posebno iz država QUINT-e.

Advertisement
Komentariši

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply