Connect with us

Kosovo

Erdogan lično uključen u transport i liječenje ozlijeđenih u Ferizoviću

Objavljeno

-

Ozlijeđeni u eksploziji u Ferizoviću prebačeni su na liječenje u Tursku. Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan lično je uključen u transport i liječenje ozlijeđenih u Ferizoviću, objavio je putem facebooka predsjedavajući PDK, Enver Hodžaj.

“Srdačno zahvaljujem predsjedniku Turske Erdoğanu, njegovom savjetniku Sabri Demiriju i turskom ambasadoru na Kosovu Çağrı Sakaru koji su lično bili uključeni u ovo pitanje”, napisao je Hodžaj na Facebooku.

Cijeli post Hodžaja

Teže ozlijeđeni u incidentu u Ferizoviću dobijaju zasluženo i brzo liječenje. To je omogućeno zahvaljujući profesionalnoj intervenciji naših ljekara i podršci i velikodušnosti predsjednika Turske i kosovskog prijatelja, Recepa Tayyipa Erdoğana. Dvoje teško ozlijeđenih građana otputovalo je u roku od 24 sata u Tursku, a ostali će uskoro stići. Srdačno se zahvaljujem predsjedniku Turske Erdoğanu, njegovom savjetniku Sabri Demiriju i ambasadoru Turske na Kosovu Çağrı Sakaru koji su lično uključeni u ovo pitanje.

Naravno, hvala i Ministarstvu zdravlja na dobroj koordinaciji, gradonačelniku Agim Aliuu na izvanrednoj posvećenosti i svim medicinskim timovima na opštinskom i centralnom nivou koji čine sve da pruže najbrže i najprofesionalnije usluge. Ozlijeđenima želim brz oporavak i želim im siguran povratak porodicama. Hvala Turskoj.

Advertisement
Komentariši

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply