Connect with us

Kosovo

Stubla: Petkoviću odbijen zahtjev za posjetu Kosovu

Objavljeno

on

Stubla

Vršiteljka dužnosti ministarke spoljnih poslova Kosova, Meljiza Haradinaj Stubla objavila je na Fejbuku da je direktoru Kancelarije za Kosovo Petru Petkoviću zabranjen ulazak na Kosovo, gdje je danas trebalo da posjeti porodice pogođene poplavama.

Stubla je na Fejsbuku objavila da je sinoć odbijen zatjev direktoru Kancelarije za Kosovo Petru Petkoviću da posjeti Kosovo. Prema njenim riječima, razlog za odbijanje je destruktivno ponašanje Srbije.

“Nastavak kršenja i zlostavljanja proizvoljnim hapšenjima i nezakonitim pritvaranjem građana Kosova (prošle nedjelje!), korišćenje ilegalnih i tajnih puteva za uvođenje sumnjivih “vakcina“ na Kosovu u cilju ugrožavanja državne bezbjednosti i javnog zdravlja. Pokušaj da se nastavi kampanja protiv kosovske državnosti – nedavno je Katar pozvao da ne ’lobira za Kosovo’ flagrantnim kršenjem sporazuma iz Vašingtona i Brisela, povećavanjem provokacija, pretnji, lošeg ponašanja i prljavih igara koje donose nesigurnost i destabilizaciju u region i šire“, napisala je Stubla.