Connect with us

Kosovo

Dilji: Protesti širom Kosova ukoliko struja poskupi

Objavljeno

-

Pokretač onlajn kampanje protiv poskupljenja struje, aktivista Visar Dilji upozorio je da će širom Kosova biti organizovani protesti, ukoliko struja poskupi, prenosi Koha.

Zajedno sa građanima koji su se pridružili inicijativi, Dilji je sinoć protestovao ispred kosovske vlade, a narednih dana se očekuju protesti ispred KEDS i Ustavnog suda.

“Prošlo je četiri dana, danas je peti dan otkako je krenula kampanja i za sada ide dobro, dobila je dobar odziv. Sinoć smo krenuli u prvu akciju ali biće i drugih. Odlučili smo tri lokacije na kojima ćemo nastaviti sa protestima, Vlada Kosova, KEDS i Ustavni sud. Inicijativu sam pokrenuo sam, pridružili su mi se prijatelji dok opozicione stranke do sada nisu iskazale interesovanje”, rekao je Dilji.

Novinarka “Kohe” Sani Jusufi kaže da se poskupljenje struje može sprečiti samo ako Vlada izdvoji 90 miliona evra subvencije za KEDS.

Ona je dodala da Regulatorna kancelarija za energetiku ima rok od 20 dana da razmotri tarife i da se očekuje da će doneti odluku u roku od nedjelju dana ukoliko Vlada ne prebaci sredstva.

(Koha ditore, Kosovo online)