Connect with us

Kosovo

CIK objavio rokove za akreditovanje posmatrača na izborima

Objavljeno

-

Centralna izborna komisija Kosova odredila je rokove za podnošenje zahtjeva za akreditaciju dugoročnih i kratkoročnih posmatrača na kosovskim lokalnim izborima zakazanim za 17. oktobar, poručili su iz CIK-a.

Rokovi za prijavu za akreditaciju dugoročnih posmatrača za cio izborni proces počinju danas, 1. jula.

Podnošenje zahtjeva za akreditaciju posmatrača političkih subjekata i NVO trajaće do 15. septembra, a za akreditaciju međunarodnih posmatrača i medija završava se 2. oktobra.

S druge strane, rokovi za prijavu kratkoročnih posmatrača za dan izbora počinju 30. jula.

Podnošenje zahtjeva za akreditaciju posmatrača političkih subjekata i NVO trajaće do 27. septembra, dok će za akreditaciju međunarodnih posmatrača i medija trajati do 2. oktobra.

Zahtev za akreditaciju posmatrača mogu podneti: potvrđeni politički subjekti, lokalne nevladine organizacije koje se bave izborima i zaštitom ljudskih prava, vladine i međuvladine organizacije, specijalizovane međunarodne organizacije koje se bave izborima i zaštitom ljudskih prava, predstavnici stranih zemalja i mediji.

Sve informacije i postupak prijavljivanja za akreditaciju možete pogledati na https://www.kqz-ks.org/Sr/ u dijelu – Usluge CIK-a.

(Kossev)

Advertisement
Komentariši

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply