Connect with us

Kosovo

Vozač koji je odbio da se zaustavi uhapšen nakon policijske potjere

Objavljeno

-

Danas u ranim jutarnjim satima, policijska jedinica koja se saobraćala na autoputu primijetila je vozilo Golf VI, bez registarskih tablica. Policija je pokušala zaustaviti vozilo, ali je vozač prekršio naredbu policije da se zaustavi i brzo otišao, prenosi IndeksOnline.

„Policijska jedinica je odmah obavijestila ostale policijske jedinice na terenu o ovoj akciji. Osumnjičeni je krenuo pravcem puta Prizren-Dragaš, gdje se takođe nije zaustavio policijskoj patroli koja je postavila kontrolne punktove. Nakon udaljavanja ponovo se okrenuo u pravcu Prizrena, brzinom ugrožavajući sebe i druge”, kaže se u policijskom saopštenju.

Policijske jedinice počele su ga progoniti, a osumnjičeni V.S., rođen 1996. godine, zaustavljen je u ulici Mursel Osmanaj u Prizrenu, odakle je pokušao da ode napuštanjem vozila i pobegne policiji.

Policijski službenici uspjeli zaustaviti i uhapsiti osumnjičenog, za kojim su bila raspisana tri naloga za hapšenje, a Sud u Prizrenu osudio ga je sa više od 10 mjeseci efektivne zatvorske kazne.

“U provjerama policijskog informativnog sistema, otkriveno je da je osumnjičeni bavio trgovinom opojnih droga, a sumnjiči se i u slučajevima mnogih krivičnih djela krađe”, kaže se u izvještavaju.

O ovom slučaju obaviješten je državni tužilac koji je odredio pritvor, dok je vozilo “Golf VI” zaplijenjeno. Nakon razgovora istražitelja, upućen je na izdržavanje kazne na osnovu naloga Osnovnog suda u Prizrenu.

(indexonline.net)

Advertisement
Komentariši

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply