Connect with us

Kosovo

Borelj: Nismo odredili datum za sastanak Kurtija i Vučića, ali nastavljamo proces

Objavljeno

-

Visoki predstavnik Evropske unije za spoljne poslove i bezbjednost Žosep Borelj je nakon sastanka sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem izjavio da je Kurtiju prenio poruku da sa Srbijom ne postoji druga mogućnost osim dijaloga, prenosi Reporteri.

Borelj je istakao da nije određen datum za sastanak Kurtija i Vučića ali je dodao da su se složili da nastave proces.

„Evropski put Kosova podrazumeva dijalog, nema drugog načina, druga alternativa ne postoji. Postizanje sporazuma o normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije je jedini način za zauzimanje evropske perspektive. Zbog toga sam ohrabrio Kurtija da se uključi u ovo pitanje “, rekao je Borelj.

On je naglasio da je dijalog “jedno od najvažnijih pitanja o kojima je razgovarao sa Kurtijem za koja je napomenuo da je, zbog velikog poverenja koje su mu građani ukazali na vanrednim izborima na Kosovu, Kurti zadobio i njihovo poverenje da će pogurati Kosovo prema EU.

„Osoba koja dobije tako snažan mandat od građana podrazumjeva i priliku da Kosovo pogura ka Evropskoj uniji, evropskim standardima i nadamo se da ćete iskoristiti ovu priliku”, rekao je Borelj.

(Rrporteri, Kosovo online)

Advertisement
Komentariši

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply