Connect with us

Hronika

Žena preminula nakon vađenja zuba, uhapšen zubar i njegova sestra

Objavljeno

-

Osnovni sud u Đakovici odredio je jednomjesečni pritvor stomatologu čiji su inicijali DŽ. K. i jednomjesečni kućni pritvor njegovoj sestri H.K iz Mališeva nakon smrti pacijentkinje kojoj je vađen zub u privatnoj stomatološkoj ordinaciji u vlasništvu DŽ.K.

Sud je saooštio da se DŽ. K. sumnjiči da je počinio kaznena djela nesavjesnog liječenja i nedozvoljenog obavljanja liječničke djelatnosti, a njegova sestra H. K. osumnjičena je za neovlašteno obavljanje liječničke djelatnosti i posebne slučajeve krivotvorenja isprave.

Sud je odbio prijedlog Osnovnog tužiteljstva u Đakovici za određivanje pritvora okrivljenoj H. K., pa joj je određen jednomjesečni kućni pritvor zbog sumnje da je počinila dva kaznena djela, nedozvoljeno obavljanje liječničke djelatnosti i posebni slučajevi krivotvorenja dokumenata.

Optuženi DŽ. K. je u utorak, 22. avgusta, u svojstvu stomatologa, prilikom vađenja zuba koristio neprimjerene metode liječenja L. Š. iz jednog sela u opštini Mališevo, navodi se u saopštenju.

Pacijentkinja L. Š. je preminula u dvorištu liječničke ordinacije nakon vađenja zuba. Lijekari bolnice u Mališevu konstatirali su da je pacijentkinja preminula zbog primjene neodgovarajućih metoda i terapije koju je koristio okrivljenik prilikom vađenja zuba.

Njegova sestra H. K. osumnjičena je za pružanje liječničkih usluga bez odgovarajuće stručne spreme jer je završila krojačku školu.

Pregledom liječničke ordinacije kod uhićene osobe pronađeno je 18 svjedočanstva i diploma ovjerenih krivotvorenim pečatima srednje medicinske škole i medicinskog fakulteta.

Advertisement
Komentariši

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply