Connect with us

Kosovo

Uhapšenim medicinskim sestrama određen jednomjesečni pritvor

Objavljeno

-

Osnovni sud u Peći odredio je jednomjesečni pritvor za tri medicinske sestre, osumnjičene za napad na stariju ženu u staračkom domu u Peći.

„Osnovni sud u Peći – Opšte odeljenje usvojio je zahtjev Osnovnog tužilaštva u Peći za određivanje mjere pritvora okrivljenima AP, AR i RK, zbog postojanja sumnje po osnovu saučesništva u izvršenju krivičnog dela, prekršaj napad iz člana 184 stav 3 podstav 3.1 u vezi sa članom 31 KPRK“, navodi se u saopštenju Suda.

Sud je, kako se navodi u saopštenju, utvrdio da postoji osnovana sumnja da su počinile krivično djelo koje im se stavlja na teret jer se ta sumnja zasniva na dokazima koje je dostavilo tužilaštvo. Puštanjem na slobodu okrivljenih postoji opasnost od uticaja na svjedoke koji su dio osoblja doma u kojem je izvršeno krivično djelo.

Tri medicinske sestre uhapšene su nakon što je 2. novembra na društvenim mrežama objavljen užasan snimak zabilježen u domu za stare u Peći. Na snimku se vidi kako jedna od medicinskih sestara šamara staricu, dok se ostale ismijavaju i snimaju nasilje nad staricom.