Connect with us

Region

U Srbiji preminula beba zaražena koronom koja je bila na respiratoru

Published

on

Beba iz Kragujevca, koja je zaražena koronom i poslednjih dana se nalazila u teškom stanju, na respiratoru, preminula je danas, potvrđeno je iz Univerzitetske dečije klinike u Tiršovoj.

Novorođenče uzrasta devet dana prethodno je u veoma teškom stanju, zbog multisistemskog popuštanja, prebačeno u Tiršovu iz Univerzitetskog kliničkog centra Кragujevac.

„Tokom liječenja zbog razvoja multisistemskog popuštanja svih organa, novorođenče se uz ljekarsku pratnju prebacuje u dečju Univerzitesku kliniku u Tiršovoj, zbog nastavka liječenja, koje podrazumeva i zamjenu bubrežne funkcije i liječenje respiratornog distresa i sekundarne plućne hipertenzije u neonatalnoj kovid jedinici intenzivne njege. Na primenjenu terapiju tokom liječenja ne dolazi do poboljšanja, pogoršava se multisitemsko popuštanje što dovodi do smrtnog ishoda bebe“, saopšteno je iz Tiršove.

Novorođenče iz Kragujevca, koje je na svijet stiglo zaraženo koronavirusom i završilo na respiratoru, bilo je prethodnih dana u teškom stanju u Tiršovu je prebačeno juče.

Direktorka Klinike za pedijatriju u Kragujevcu Anđelka Stojković izjavila je jutros da je novorođenče prebačeno u Beograd kako bi dobilo adekvatnu terapiju zbog posljedica citokinske oluje i plućne hipertenzije, prenosi Nova.rs.

„To možemo rešiti aparatom koji jedino ima Univerzitska dečja klinika u Tiršovoj“, napomenula je doktorka Stojković i dodala da se majka bebe dobro oseća.

(N1)

Click to comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *