Connect with us

Kosovo

U akciji “Brezovica” zamrznuto oko šest miliona evra

Objavljeno

-

U akciji “Brezovica”, pokrenutoj 21. decembra prošle godine zbog sumnje u primanje mita i zloupotrebu službenog položaja u vezi sa izgradnjom na Brezovici, a koja je nastavljena 7. januara novim hapšenjima, zamrznuto je oko šest miliona evra, prenosi Koha.

Tužilac u tom slučaju Rasim Maljoku rekao je da su oduzeti i materijalni dokazi, automobili i oružje.

“Danas smo sproveli akciju na nekoliko lokacija, traže se četiri osobe jer nisu zatečene u svojim kućama. Oduzeti su neki materijalni dokazi, vozila i oružje. Važno je da smo tokom istrage od 21. decembra do sada, iz finansijskih podataka koje smo dali, zamrznuli blizu šest miliona evra. Većina ove imovine pripada samim okrivljenima, a neki od njih pripadaju članovima porodice za koje se sumnja da su stekli imovinsku korist krivičnim djelima. Ovaj proces će se nastaviti u narednim danima“, rekao je Maljoku.

Naveo je da su pod istragom i neki Srbi.

“Trenutno je jedan u Srbiji, a jedan u bolnici”, naveo je Maljoku.

Glavni tužilac Šukri Jašari rekao je da su u jučerašnjoj akciji zadržani 48 sati glavni inspektor Ministarstva životne sredine Bedri Haljimi i bivši generalni sekretar Ministarstva životne sredine Arben Čitaku, jer se sumnja da su počinili krivično djelo zloupotreba službene dužnosti i primanje mita.

“Pretreseno je devet lokacija u tri opštine. Tokom ove racije zaplenjeni su materijalni dokazi. Odlukom tužioca, glavni inspektor Bedri Haljimi i bivši sekretar Arben Čitaku zadržani su 48 sati”, rekao je Jašari.

Šef istrage za teška krivična djela Agron Haziri rekao je da se posle današnje akcije traga za pet osoba, dok je pokazao materijalne dokaze koji su zaplenjeni.

“Četiri osobe su uhapšene, jedan osumnjičeni je pušten na slobodu, trojica su u pritvoru do 48 sati. Za petoricom traga policija. Istragama na bankovnim računima osumnjičenih identifikovana je novčana vrijednost od 5,38 miliona evra i 86.146 dolara. Prilikom kontrole oduzeti su dokazni materijal automobil, oružje, meci, karikature, kućište za kompjuter, mobilni telefon, uniforma sa natpisom Policija bivšeg jugoslovenskog ili srpskog sistema, pancir i razna dokumenta”, naveo je Haziri.

(Koha ditore, Kosovo online)

Advertisement
Komentariši

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply