Connect with us

Izbori 2021

Tvrdnje Dude Balje istinite: Adrijana Hodžić dobila preko 4.600 glasova u srpskim sredinama

Objavljeno

-

Adrijana Hodžić, kandidat za poslanika u Skupštini Kosova ispred bošnjačke zajednice osvojila je 5.686 glasova, od toga preko 4.600 u sredinama sa srpskom većinom.

O ovakvom ishodu izbornih rezultata i planovima prva je govorila Duda Balje, predsjednica SDU. Ona je u emisiji Kallxo Pernime govorila o skrivenim planovima Srpske liste da glasove rasporedi drugim zajednicama, tako da oni odu kandidatima ili listama koje su u skladu sa njihovim interesima.

Balje je tom prilikom kazala da je to što planiraju veoma opasno i zatražila od države Kosovo da reaguje i zaštiti zajednice.

„Srpska lista im kaže da njima ne trebaju glasovi i da glasaju za druge manjinske stranke. Ovo je vrlo opasno. Njihov plan je stvaran. Ovo zavisi od nas i države Kosovo. Država mora da štiti zajednice. Mi kao Bošnjaci znamo gde imamo glasove. Imamo glasove u Prizrenu, Dragašu, Peći, Istoku, Mitrovici i mogli smo vrlo brzo da izračunamo koliko glasova imamo. Na osnovu toga možemo da vidimo da se plan sprovodi“, rekla je Balje.

Dan kasnije, Adrijana Hodžić negirala je ove navode, međutim izborni rezultati i broj osvojenih glasova u opštinama sa srpskom većinom otkrivaju pravu istinu.

U izbornoj debati na RTK1, Hodžićeva je kazala da očekuje da za nju glasaju i druge zajednice, što navodi na to da je ovo već bilo planirano.

Od bošnjačkih predstavnika još se niko nije zvanično oglasio po ovom pitanju.

Advertisement
Komentariši

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply