Connect with us

Kosovo

Svečlja: Okončana nekažnjivost kriminalaca na sjeveru Kosova

Objavljeno

-

Kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja izjavio je za RTK da je situacija na sjeveru Kosova trenutno mirna, navodeći da je prije nekoliko sati došlo do “zaoštravanja” situacije u Leposaviću, ali bez incidenata.
Svečlja je izrazio uvjerenje da se dešavanja kao posljednjih dana neće ponoviti.

“Imamo, s vremena na vreme, demonstraciju periferne sile fašističke milicije, ali kosovska policija svojom voljom, posvećenošću, profesionalizmom dominira situacijom, kontroliše teren i uveren sam da se ove scene neće ponoviti”, rekao je on,

Svečlja je u izjavi za Dukađini rekao da je “okončana nekažnjivost kriminalaca u sjevernom djelu Kosova”.

Kako je naveo, većina organizatora protesta je poznata policiji i Kosovskoj obavještajnoj agenciji, te dodao da će odgovor kosovskih institucija biti brz i beskompromisan.

“Većina organizatora i prekršilaca zakona poznata je kosovskoj policiji i obavještajnoj agenciji. Radimo, ne samo na njihovoj identifikaciji, već i na stepenu krivice i njihovoj lokaciji. Vreme nekažnjivosti na ovim prostorima je prošlo. Reakcija institucija biće brza, fer i beskompromisana. Svako ko krši zakon, ko ugrožava policajce, građane, novinare, biće izvedeni pred lice pravde”, naveo je Svečlja.

Prema njegovim riječima, “Kosovska policija, Kosovska obaveštajna agencija i MUP neće stati dok svi kriminalci ne budu iza rešetaka”.

(RTK, Dukagjini, Kosovo online)