Connect with us

Kosovo

Svečlja: Okončana nekažnjivost kriminalaca na sjeveru Kosova

Objavljeno

on

Kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja izjavio je za RTK da je situacija na sjeveru Kosova trenutno mirna, navodeći da je prije nekoliko sati došlo do “zaoštravanja” situacije u Leposaviću, ali bez incidenata.
Svečlja je izrazio uvjerenje da se dešavanja kao posljednjih dana neće ponoviti.

“Imamo, s vremena na vreme, demonstraciju periferne sile fašističke milicije, ali kosovska policija svojom voljom, posvećenošću, profesionalizmom dominira situacijom, kontroliše teren i uveren sam da se ove scene neće ponoviti”, rekao je on,

Svečlja je u izjavi za Dukađini rekao da je “okončana nekažnjivost kriminalaca u sjevernom djelu Kosova”.

Kako je naveo, većina organizatora protesta je poznata policiji i Kosovskoj obavještajnoj agenciji, te dodao da će odgovor kosovskih institucija biti brz i beskompromisan.

“Većina organizatora i prekršilaca zakona poznata je kosovskoj policiji i obavještajnoj agenciji. Radimo, ne samo na njihovoj identifikaciji, već i na stepenu krivice i njihovoj lokaciji. Vreme nekažnjivosti na ovim prostorima je prošlo. Reakcija institucija biće brza, fer i beskompromisana. Svako ko krši zakon, ko ugrožava policajce, građane, novinare, biće izvedeni pred lice pravde”, naveo je Svečlja.

Prema njegovim riječima, “Kosovska policija, Kosovska obaveštajna agencija i MUP neće stati dok svi kriminalci ne budu iza rešetaka”.

(RTK, Dukagjini, Kosovo online)