Connect with us

Kosovo

Svečlja: Na sjeveru se provode državne odluke

Objavljeno

-

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dzelal Svečlja (Xhelal Sveçla) rekao je danas da je kosovska policija na graničnim prijelazima sa Srbijom radi sigurnosti građana i da to nije ni provokacija ni prijetnja bilo kojem građaninu, već naprotiv, to je preduslov za razvoj, dobrobit i prosperitet zemlje i njenih građana.

Svečlja je na konferenciji za novinare, nakon sastanka sa svojim austrijskim kolegom Karlom Nehammerom, rekao da je legalnost na sjeveru preduslov za razvoj, dobrobit, prosperitet zemlje i njenih građana.

“KFOR je ponudio dodatne angažmane i osigurao granične prijelaze dodatnim snagama. Rekli smo da je uklanjanjem barikada prisustvo Specijalne jedinice nepotrebno, ali su čak i ovu ponudu komandanta KFOR-a odbili ti ekstremistički elementi. Sa ovim odbijanjem dokazali su da nisu zabrinuti zbog prisustva Specijalne jedinice, kao i da su njihove namjere duboko političke i na štetu suvereniteta naše zemlje”, rekao je Svečlja na konferenciji za novinare sa austrijskim kolegom Karlom Nehammerom, koji boravi u poseti Kosovu.

Advertisement
Komentariši

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply