Connect with us

Kosovo

Svečlja na Merdaru pratio sprovođenje odluke o registarskim tablicama

Objavljeno

-

Ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja i generalni direktor Kosovske policije Samedin Mehmeti posjetili su danas granični prijelaz Merdare i pratili sprovođenje sporazuma o slobodi kretanja, posebno odluke o registarskim oznakama vozila, prenosi Ekonomija onlajn.

Ta odluka obavezuje da se obezbjede privremene registarske oznaka za sva vozila sa srpskim tablicama koja ulaze na Кosovo.

Kako je saopštila Kosovska policija, na prijelazu Merdare preduzete su sve potrebne mere kako bi se čekanja maksimalno smanjila. Navodi se da su na prijelazu povećani kapaciteti u ljudstvu i da je u funkciju stavljeno šest traka za saobraćaj, od kojih su četiri za vozila i dvije za transportna sredstva, uključujući i za prijevoz putnika.

Sa kosovske strane na prijelazu Merdare nema čekanja, kažu u Kosovskoj policiji i dodaju da sprovođenje procedura na prikelazu traje od tri do pet minuta.

“Кosovska policija će nastaviti sa sprovođenjem zakona u obezbeđivanju bezbjednosti, održavanju javnog reda i mira i omogućavanju slobodnog kretanja i ljudi i robe”, navodi se u saopštenju.

Advertisement
Komentariši

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply