Connect with us

Lokalne

Stižu glasovi dijaspore za gradonačelnika Dragaša

Objavljeno

on

Centralna izborna komisija primila je, u petak u podne, 99 navodnih paketa glasačkih listića građana Kosova koji žive u inostranstvu, a koji imaju mogućnost da glasaju za gradonačelnika Dragaša, objavio je Kosova pres.

Tim povodom, portparol CIK-a Valmir Elezi izjavio je da će ovo tijelo sačekati glasanje do 13. decembra, kada je posljednji rok da glasa svih 1.090 birača iz dijaspore.

Podsjećamo, glasanje dijaspore za gradonačelnika Dragaša počelo je 29. novembra nakon što je Vrhovni sud naložio CIK-u da ponovi glasanje.

Glasovi dijaspore su, u drugom krugu lokalnih izbora u Dragašu održanim 14. novembra, promenili izborni rezultat. Prvi u trci bio je Bedžet Dželjadini iz Demokratskog saveza Kosova, dok je redovnim glasovima pobedio kandidat Demokratske partije Kosova Šaban Šabani.

Međutim, Vrhovni sud je potvrdio da su glasovi koji su pristigli poštom u Dragaš izmanipulisani kako bi se iskrivio izborni rezultat i volja građana koji su 14. novembra, kako je navedno, ponovo izabrali Šabana Šabanija za predsjednika te opštine.

(Kosovo pres, Kosovo online)