Connect with us

Lokalne

Novi odroni u Restelici, obustavljena nastava

Objavljeno

-

U Restelici je došlo do novih odrona stijena na putu od mosta prema centru sela. Rizična stijena koja se pomerila prije 10-ak dana obrušila se na put. Nekoliko desetine metara dalje prema centru sela druga stijena se obrušila i zaustavila se na zaštitnu ogradu.

Direktor OiSŠ u Restelici Jusuf Hodža objavio je na Fejzbuku da se zbog opasnosti obustavlja nastava u utorak (07. 12. 2021.).

Mještani pomno prate situaciju, odroni stvaraju mogućnost za nove i opasnije odrone, a kretanje u tom potezu je zaista rizično.

Iako su nakon prvog odrona koji se desio 27. novembra mještani apelovali na predstavnike sigurnosnih organa ali i direktorijata za hitne slučajeve, da preduzmu korake kako bi se ovo što prije saniralo i osiguralo za sigurno i nesmetno kretanje i život uopšte nadležni se nisu odazvali na poziv, ističu mještani Restelici.

U trenutku pisanja članka, jedan čitalac iz Restelice nam javlja da je oko 19:40 h  došlo do novog odrona na istom mjestu gdje je prije 10-ak dana došlo do velikog odrona. Odron je bio očišćen ali je novi odron ponovo blokirao prilaz prema kućama porodice Ese.

Restelica 06. 12. 2021. 19:40h

Advertisement
Komentariši

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply