Connect with us

Lokalne

Na području opštine Dragaš pao prvi snijeg

Objavljeno

-

Juče su se tokom cijelog dana smjenjivali kiša i snijeg. Međutim zbog temperature koja je bila u plusu snijega nije bilo na putevima. Sinoć u predvečernjim časovima snijeg je počeo da pada jačim intenzitetom, tako da trenutna visina snježnog pokrivača iznosi od 5 do 20 centimetara u zavisnosti od naselja. U naseljima sa nadmorskom visinoim iznad 1200 metara snijega ima i preko 20 centimetra.

Trenutno su svi putni pravci na području opštini Dragaš prohodni, ali je kretanje po pojedinim lokalnim putnim pravcima otežano. Upotreba zimske opreme je obavezno na lokalnim putevima koji se nalaze na većoj nadmorskoj visini.

Pored nekoliko kamiona opština Dragaš je prošle godina kupila još tri traktora koja su opremljena kompletnom opremom za čišćenje snijega i oni su se pokazali kao izuzetno korisni i veoma efikasni za čišćenje snijega prema naseljima koji se nalaze na većim nadmorskim visimama. Opština Dragaš je i ove godine angažovala dodatne vozače za traktore koji će biti angažovani na održavanju lokalnih puteva u opštini Dragaš.

Od ranih jutarnih časova veći dio opštine Dragaš je bez struje.

(Gorapress.net)

Advertisement
Komentariši

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply