Connect with us

Kosovo

SP protiv smještaja izbjeglica iz Avganistana u domove

Objavljeno

-

Studentski parlament u svojoj rekaciji povodom najave o mogućnosti smještaja izbjeglica iz Avganistana u Studentski centar u Prištini, navodi da ima preko 4.000 studenata za koje se očekuje da će ove godine biti smješteni u domovima, pa se protive ideji da se ovaj centar pretvori u kamp za Avganistance.

„Studentski parlament se kategorički protivi smeštanju izbjeglica u studentske domove, ima dovoljno mjesta gdje se mogu smestiti i postaviti kampove. Pozivamo MONT da otkaže ovu inicijativu, u protivnom će doći do legitimnih studentskih reakcija”, kaže se, između ostalog, u reakciji SP-a.

SP ističe da su za prihvat izbeglica na Kosovu, ali ne u studentskim prostorijama.

“Iz medija smo dobili informacije da se očekuje da Studentski centar postane kamp za avganistanske izbeglice koje dolaze na Kosovo. Nismo ni dobili nikakve informacije od nadležnih institucija o ovome i ovo nije prvi put da se ignoriše najviše studentsko tijelo.

Apsolutno smo za prihvatanje avganistanskih izbeglica, jer po našoj tradiciju i kulturi, nikada ne vraćamo ljude kojima je to potrebno. Čak nas i sama historija podsjeća da smo i mi bili na njihovom mjestu tokom rata na Kosovu.

(RTK2, RTK)

Advertisement
Komentariši

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply