Connect with us

Kosovo

Šest teže ozlijeđenih u eksploziji plinske boce u Ferizoviću biće prebačeno na liječenje u Tursku

Objavljeno

-

Predsjednik opštine Ferizović Agim Aliu izjavio je da će šest osoba, koje su teže ozlijeđeni u jučerašnjoj eksploziji plinske boce, biti prebačeno na lečenje u Tursku, javlja Anadolu Agency (AA).

Aliu je za Anadolu Agency potvrdio da je lijekarski konzilijum doneo odluku o slanju ozlijeđenih na liječenje u inostranstvo.

“Liječenje ozlijeđenih u inostranstvu je neophodno. Danas je Stručno ljekarsko vijeće pri Bolničkoj službi klinično univerziteskog centra Kosova procjenilo da je šest ozlijeđenih u teškom stanju i da bi ih trebalo hitno poslati na liječenje u inostranstvo”, kazao je Aliu.

On je naglasio da je u toku priprema neophodne dokumentacije, koja je već predata Ministarstvu zdravlja, te da bi ozlijeđeni trebalo kasno večeras ili sutra ujutru da budu prebačeni u Tursku.

Aliu je ranije saopštio da se čine napori da se za teško ozlijeđene olakša procedura za liječenje u Republici Turskoj i u tu svrhu je kontaktirana ambasada Turske na Kosovu.

U kosovskom gradu Ferizović (Ferizaj) jučer je ozlijeđeno više od 40 osoba u eksploziji plinske boce u jednom restoranu, od kojih je 14 osoba sa opekotinama od 35 do 50 posto prebačeno u Kliničko univerzitetski centar Kosova u Prištini. Povređeni su starosti od 25 do 45 godina.

(AA)

Advertisement
Komentariši

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply