Connect with us

Kosovo

RUE: Od 1. aprila struja skuplja za 15 odsto

Objavljeno

-

Upravni odbor Regulatorne kancelarije za energetiku (RUE) doneo je danas odluku da od 1. aprila struja bude skuplja za 15,4 odsto, prenosi Dukađini.

Upravni odbor RUE je sa tri glasa “za” odlučio da cijena struje bude povećana za 15,4 odsto za sve kategorije bez izuzetka, kao i da će se ta odluka sprovoditi od 1. aprila do 31. marta 2024. godine.

Sastanak je održan pod strogim policijskim mjerama, dok je na ulazu u objekat u kome se nalazi kancelarija RUE proveren identitet svake osobe koja je ušla.

Ranije, kada je Regulatorna kancelarija za energetiku najavila poskupljenje, reagovalo je Predsjedništvo Kosova, koje se u komentarima izjasnilo da je protiv povećanja cijene struje jer, kako su naveli, takva odluka može negativno da utiče na osetljive grupe društva.

“Kabinet predsjednika Kosova izražava zabrinutost za eventualni socio-ekonomski uticaj takve odluke i za teret koji bi takva odluka stvorila građanima, a posebno najugroženijim grupama društva, kao na primer penzionerima, samohranim majkama, korisnicima socijalne pomoći i marginalizovanim ljudima i porodicama”, navedeno je tada u saopštenju predsjedništva Kosova.