Connect with us

Ostali sportovi

Peta pobjeda naše Meldine na teniskom turniru u Antaliji

Objavljeno

-

Na međunarodnom turniru “Tennis Europe Development Championship”, koji se održava u Antaliji, odnosno Turskoj. naša mlada teniserka, Meldina Misini postigla je i petu pobjedu.

Ona je prvu pobjedu na turniru ostvarila u dublu: Medina Mislimi i Altea Hajrizi za Kosovo protiv teniserki iz Albanije, Airi Hoxha i Amina Xhaferi, rezultat 7:5 6:2, u korist Kosova
U singlu; Meldina Mislimi protiv Natasa Delić (Crna Gora) 6:3 6:4, pobjeda Medline
Meldina Mislimi protiv Emma Vardanian (Armenia) 6:1 6:2, pobjeda Medline
Meldina Mislimi protiv Amina Hoxha (Albanija) 6:0 6:2, pobjeda Meldine
I danas je ponovo pobijedila teniserku iz Turske.
Naša teniserka Meldina Misini je reprezentativka Kosova za starosnu grupu do 14 godina. Ova mlada teniserka je najbolja teniserka na Kosovu u kategoriji juniora.
Ona je tokom svoje kratke karijere ostvarila brojne pobjede, Tako je na teniskom turniru 2019 godine održanom u Albaniji , “Albania Bowl 2019” osvojila prvo mesto, kao i na mnogim međunarodnim i domaćim turnirima osvajala je uglavnom prvo mjesto. Takođe je ova mlada i talentovana teniserka prošle godine bila najbolja u svojoj kategoriji, ne samo na Kosovu nego i u zemljama u okruženja. Uprkos poteškoćama koji se odnose na uslove za trening kao i financiranje, ona svojim talentom pokazuje da je nenadmašna u svojoj kategoriji.

gorapress
Advertisement
Komentariši

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply