Connect with us

Fudbal

Alen Žires novi selektor fudbalske reprezentacije Kosova

Objavljeno

-

Francuski trener Alen Žires (Alain Giresse) je novi selektor fudbalske reprezentacije Kosova.

Novog selektora Kosova predstavio je predsjednik FFK Agim Ademi na konferenciji za novinare.

“Imam čast da vam predstavim novog trenera, poznatog Alena Žiresa. Vjerujem da je njegovo ime dovoljno govori ko je on. Veoma sam srećan što je među nama i što je prihvatio da bude selektor reprezentacije Kosova. Sa njim ćemo ući u izazov da ostvarimo što više dobrih rezultata. Vjerujem da ćemo postići cilj koji smo do sada imali. Želim treneru Žiresu dobrodošlicu na Kosovo i veliki uspjeh”, rekao je Ademi,

Žires je izjavio da se osjeća počašćenim što je na čelu reprezentacije Kosova i da nije oklevao da prihvati ponudu FFK-a.

“Danas je moja dužnost selektora Kosova ozvaničena i srećan sam i veoma sam počastvovan. Živim u Tuluzu i tamo imam prijatelje sa Kosova, gdje sam upoznao i predsjednika. Prije nekoliko godina bio sam gost na Kosovu, sadašnji predsjednik nije bio na toj funkciji već pokojni Fadil Vokrri, kome želim da odam počast odavde jer sam imao veoma jake veze sa njim. U Francuskoj. Kada sam čuo za njegovu smrt, bio sam veoma dirnut. Da nastavim svoju vezu sa Kosovom, kada sam bio na čelu Senegala, igrali smo prijateljsku utakmicu sa Kosovom u Ženevi. U to vrijeme, Kosovo nije bilo primljeno u UEFA-u, a u Senegalu su me pitali protiv koga ćemo igrati i rekao sam im da je to zemlja koju dobro poznajem. To je moja veza i iz tog razloga sam sa zadovoljstvom prihvatio da budem ovdje jer imam znanje o Kosovu. Složio sam se sa zahtjevima predsjednika FFK-a, pošto sam i ranije radio sa reprezentacijama i znam da svaka zemlja očekuje mnogo od svog tima”, rekao je Žires.

Žires je rekao da poznaje reprezentaciju Kosova i da se raduje što će početi da radi na zelenom terenu.

“Kosovo igra kao tim zajedno, moramo da izgradimo tim sa postojećim potencijalom igrača. Posao je urađen unaprijed, a ja sam tu samo da nastavim rad, da napredujemo i damo sve od sebe. Igrači su vrlo spremni tehnički, vole da drže loptu, što mi se jako sviđa. Sviđa mi se stil igre kosovskih igrača. Što se tiče tima, važno je pronaći pravi balans, ali i mentalitet koji je neophodan da bi se prikazala dobra igra“, rekao je Žires.

Tokom svoje karijere vodio je velike timove na nacionalnom nivou kao što su Gruzija, Gabon, Mali, Senegal i nedavno Tunis.

Žires je takođe trenirao dva najpopularnija francuska tima, PSG i Toulouse.

Rad sa Dardanima počinje u martovskim prijateljskim utakmicama, protiv Burkine Faso 24. marta i Švicarske 29. marta.

Advertisement
Komentariši

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply