Connect with us

Kosovo

Peci: Počela isplata sedam miliona evra subvencija za poljoprivrednike

Objavljeno

-

Kosovski ministar poljoprivrede Faton Peci najavio je da će danas biti isplaćeno sedam miliona evra subvencija za 5.715 poljoprivrednika, prenosi Reporteri.

“Nedjelju završavamo sa 12,12 miliona evra obrađenih za isplatu za 8.806 poljoprivrednika, korisnika Programa direktnih plaćanja/subvencija u 2022. godini za svaku poljoprivrednu kulturu. Danas obrađena vrednost za isplatu je oko sedam miliona evra, dok je broj poljoprivrednika koji će imati koristi od ovih sredstava 5.715”, rekao je Peci, navodi se u saopštenju Ministarstva poljoprivrede.

Podsjeća se da je rok za isporučenu količinu pšenice 2. septembar. Iznos iplate je 0,03 evra po kilogramu, a nakon 2. septembra usljediće kao posebna uplata za sve podnosioce zahtjeva za useve pšenice koji dokažu količina isporučenog žita, na osnovu kriterijuma utvrđenih Programom direktnih plaćanja za 2022. godinu.

“Evidencija o isporučenoj količini žitarica dostavlja se opštinskim direkcijama za poljoprivredu u odgovarajućim opštinama do 2. septembra u 16 časova. Agencija za razvoj poljoprivrede nastavlja sa štampanjem odluka za ostale poljoprivrednike korisnike”, poručio je Peci dodao da sledi nastavak isplate subvencija.

(Reporteri, Kosovo online)