Connect with us

Kosovo

Osmani: Kosovo ulazi u dijalog sa Srbijom samo zbog uzajamnog priznanja

Objavljeno

-

Predsjednica Kosova Vjosa Osmani izjavila je danas da će Kosovo učestvovati u dijalogu sa Srbijom samo zbog postizanja sporazuma i obostranog priznanja, prenosi Ekonomija onlajn.

Osmani, koja je učestovala u onlajn diskusiji koju je organizovao Atlantski savjet, je navela da bi Srbija, pored uzajamnog priznavanja, trebalo da otvori i svoje arhive za povratak nestalih.

“Kosovo je spremno da ide na razgovore radi postizanja međusobnog sporazuma koji se fokusira na uzajamno priznavanje između Kosova i Srbije. Mislim da će to zavisiti od toga kako će se Srbija ponašati u dijalogu i šta zaista misli o svom članstvu u EU – pošto vojno i ekonomski sarađuje sa Rusijom. Kao predsjednik Kosova, mislim da se multietničke vrijednosti primenjuju u svim sferama u zemlji i ponosna sam na to. Vrijeme je da Srbija odluči šta želi. Kosovo je uvek pokazalo konstruktivnost i pružili smo ruku saradnje“, rekla je osmani.

Ona je istakla da je Kosovo spremno da sedne za pregovarački sto, iako se Srbija nikada nije izvinila.

“Oduvek smo bili dobri susjedi“, rekla je Osmani.

Ona je ukazala da je članstvo Kosova u Interpolu i NATO jedan od najvažnijih prioriteta u borbi protiv organizovanog kriminala koji prevazilazi lokalne okvire.

“KBS, naša vojska, postaje mnogo profesionalnija uz podršku NATO i potpuno u skladu sa NATO standardima. KBS je nedavno učestvovao u NATO vježbi „Branilac Evrope 21 “, podsjetila je Osmani.

(Ekonomia online, Kosovo online)

Advertisement
Komentariši

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply