Connect with us

Kosovo

Najavljene restrikcije struje, KEDS poziva na maksimalnu uštedu energije

Objavljeno

-

Restrikcije električne energije na Kosovu biće obnovljene, upozorio je KEDS u saopštenju za medije. Restrikcija je rezultat krize koja je između ostalih pogodila i Kosovo.

Nestanak struje od 2 sata u naredna 24 sata pogodiće sve potrošače.

„Ove restrikcije biće u trajanju od oko dva sata i pogodiće sve potrošače u različito vreme, osim onih hitnih. Ovakva situacija će biti na snazi u naredna 24 sata, dok za dalje čekamo uputstva KOSTT-a i postupićemo u skladu sa njima“, najavljuje KEDS, prenosi Ekspres.

Posljednjih dana elektroenergetski sistem zemlje je preopterećen, a istovremeno, suočavajući se sa najvećom svetskom krizom električne energije, KOSTT je na osnovu važećih zakona naložio da se počne sa restrikcijama električne energije.

Ove restrikcije će trajati oko dva sata i uticaće na sve potrošače u različito vreme, osim onih hitnih. Za naredne dane očekuju se uputstva KOSTT-a i postupiće se u skladu sa njima.

Elektroenergetski sistem Kosova je već pogođen globalnom krizom i njene posljedice se lakše podnose ako svako od nas doprinese (na neki način).

Kako bi kriza imala što manji uticaj, KEDS poziva na maksimalnu uštedu energije i korišćenje alternativnih oblika grejanja, gdje je to moguće.

Očekuje se da će se kosovski građani nakon decenije suočiti sa nestankom struje.

Podsjetimo, iako na Kosovu nije bilo restrikcija u proteklih 10 godina, u Gori nestanci struje su česti.

Dešava se da Restelica i naselja na istoj liniji u 30 dana budu oko 100 sati bez struje.

Od 2. marta 2020. do 7. februara 2021. godine, naselja na ovoj liniji provela su bez struje 371 sat i 15 minuta.

(Gazeta ekspres, RTK2, Radio Gora)

Advertisement
Komentariši

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply