Connect with us

Kosovo

Osmani: EU da pruži podršku kad god se borimo protiv kriminala

Objavljeno

-

Predsjednica Kosova Vjosa Osmani, održala je danas konferenciju za štampu na kojoj je dala svoje viđenje izvještaja Evropske Komisije o napretku regiona, tj. Kosova. Osmani je kritikovala zaključke Evropske komisije – kako one koji se odnose na situaciju na sjeveru Kosova, tako i one o pravosuđu.

Osmani je citirila nalaze EK iznjete u izvještaju u kojem se navodi da je borba protiv kriminala i korupcije i nedostatak slobode izražavanja na sjeveru Kosova izazov za Kosova.

Pozivajući se na nalaze koji sugerišu da bi trebalo preduzeti dodatne mjere za borbu protiv kriminalnih aktivnosti, uključujući korupciju i ilegalni prelazak granice, Osmani je rekla da bi zvaničnici EU ubuduće trebalo da podrže Kosovo po ovim pitanjima, a ne da mu se suprotstavljaju.

„Tražimo od svih zvaničnika EU da ostanu vjerni ovim izjavama, tako da kad god se institucije za sprovođenje zakona Republike Kosovo bore protiv kriminala i šverca u svakom kutku naše zemlje, uključujući i sjever, imamo podršku, a ne njihovo protivljenje“, kazala je Osmani, prenosi Gazeta Express.

Osmani je danas ujedno kazala da je njen stav, u svojstvu predsjednice, već svima jasan:

„Ne postoji kompromis u borbi protiv kriminala i korupcije, a to je već dokazano“.

(Kossev)

Advertisement
Komentariši

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply