Connect with us

Kosovo

Kosnet: Političke stranke da „spuste loptu“

Objavljeno

-

Ambasador SAD na Kosovu Filip Kosnet je za RTK2 izjavio da su predstojeći parlamentarni izbori veoma važni za Kosovo i uputio poziv političkim strankama da se usredsrede na potrebe građana i predstavljanje programa.

„Ohrabrujemo sve političke stranke i sve koji su uključeni u izborni proces da za održavanje uspešnih izbora „spuste loptu“ jer su stvari veoma osjetljive, i da se usresrede na potrebe građana Kosova kako bi omogućili da se čuje i njihov glas, a da stranke predstave program jer često preovladava politikanstvo. Bitno je da narod Kosova razume kakvi su planovi stranaka za unapređenje života svih građana“, rekao je za RTK2 ambasador SAD Filip Kosnet.

Ambasador Kosnet je ubeđen da će predstojeći izborni proces proteći u skladu sa zakonom i u najboljem redu.

„Ubeđen sam da su Centralna izborna Komisija i druge institucije sposobne i spremne da osiguraju slobodne, fer, bezbedne i mirne izbore, koji moraju biti održani kako je planirano – 14. februara. Nemam razloga da vjerujem da to neće biti tako. Međunarodni posmatrači, uključujući i moju ambasadu, imaju svoju ulogu uoči izbornog dana, na dan izbora i kasnije, da bi osigurali fer i slobone izbore, ali je fundamentalna odgovornost na institucijama Kosova, političkim strankama. Mediji takođe imaju bitnu ulogu, ali i svi građani koji moraju osigurati da demokratija ostane zaštićena“, dodao je ambasador Kosnet.

Američki diplomata je prilikom posjete RTK2 razgovarao sa menadžmentom RTK, a zaposlenima u javnom servisu poželeo uspešnu godinu.

(RTK2)

Advertisement
Komentariši

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply