Connect with us

Kosovo

Osmani: Austrija ostaje važan saveznik Kosova

Objavljeno

-

Predsjednica Kosova, Vjosa Osmani, primila je danas na oproštajnom sastanku ambasadora Republike Austrije na Kosovu, Kristofa Vajdingera.

U saopštenju za javnost, ističe se da je na sastanku predsjednica Osmani zahvalila ambasadoru Vajdingeru na kontinuiranim naporima u jačanju partnerstva između Kosova i Austrije, podršci produbljivanju saradnje u različitim oblastima kroz razne projekte i inicijative.

“Predsjednica Osmani je ponovila da Austrija ostaje važan saveznik naroda i institucija Republike Kosovo, čija je podrška bila važna u različitim koracima naše istorije, kao i za evroatlantsku budućnost naše zemlje”, navodi se u saopštenju, dok je poznato da je na sastanku predsjednica Osmani govorila i o prvoj zvaničnoj bilateralnoj posjeti u njenom mandatu, koju je kao predsjednica Republike Kosovo ponovo potvrdila posjetu Republike Austrije, ističući zajedničku volju za unapređenjem partnerstva između dvije zemlje.

Dalje, Osmani i ambasador Vajdinger su razgovarali i o političkim i bezbjednosnim dešavanjima u zemlji i regionu, pri čemu je Osmani istakla volju institucija da u koordinaciji sa saveznicima Republike prevaziđu trenutnu situaciju.

(RTK)

Advertisement
Komentariši

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply