Connect with us

Kosovo

Napadom na novinara RG, DSB i Koalicija Vakat ugrožavaju slobodu izvještavanja

Objavljeno

-

Odgovor na Saopštenje DSB, članice Koalicije Vakat u kojem se otvoreno iznose optužbe i napadi na novinara Radio Gora.

Napad i optužbe lične prirode upućene na račun našeg novinara od strane DSB, članice Koalicije Vakat su neprihvatljive i direktno ugrožavaju slobodu medijskog izvještavanja.

Pored ličnih uvrijeda, takođe, neprihvatljivo je i zlonamjerno širenje laži i dovođenje novinara u sprezi sa bilo kojim političarem ili političkom partijom.

Optužbe, upućene našem novinaru zbog prenošenja reakcije Dude Balje u povodu dešavanja oko izbora potpredsjednika u Dragašu, direktna su prijetnja slobodi medija.

Kao portal i medij koji se godinama trudi da o mnogim aktivnostima i događajima u regionu i šire objektivno izvještava, uz otvorenost za sve političke subjekte, bez obzira na region iz kojeg dolaze, napad na našeg novinara doživljavamo kao mješanje u uređivačku politiku i slobodu izvještavanja.

Oni koji nas intenzivnije prate, svjedoci su da dajemo isti prostor svima, bez obzira da li su iz Prizrena, Dragaša, Peći, Mitrovice, Istoka …, da li su velike ili male partije.

Optužbe i napadi bez osnova ne predstavljaju ništa do pokušaj zastrašivanja i pritiska na naš medij kako bi odustao od objektivnog i slobodnog izvještavanja.

Radio Gora će bez obzira na pritiske ove vrste, nastaviti sa objektivnim izvještavanjem, kao što to radi svih ovih godina.

Očito je da naši čitoaci prepoznaju naše nepristrasno izvještavanje, s obzirom da u posljednje vrijeme portal www.radiogora.org bilježi porast posjeta.

Radio Gora nije servis niti jedne stranke, već samo servis građana i tako će ostati.

Radio Gora

Advertisement
Komentariši

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply