Connect with us

Kosovo

Balje: Podrška Koalicije Vakat predstavniku JGP-a u Dragašu sramotna

Objavljeno

-

Duda Balje, predsjednica SDU i poslanica u Skupštini Kosova, kaže da je podrška Koalicije Vakat predstavniku JGP-a u Dragašu, sramotna, očekivano/neočekivana i sa dalekosežnim posljedicama.

“Podrška odbornika Koalicije Vakat predstavniku JGP-a, partiji koja negira genocid u Srebrenici i želi da Bošnjaci nestanu, je sramotna i sa dalekosežnim posljedicama. Odluka je očekivano/neočekivana, s obzirom da je Koalicija Vakat na posljednjim parlamentarnim izborima imala saradnju sa Srpskom listom”, kaže Balje.

Balje smatra da će ova saradnja biti nastavljena.

“Ovo što se dešava nagovještava čudne planove koji nisu ni logični ni fer za njihovu buduću saradnju. Oni se pripremaju za naredne izbore gdje, možda, možemo vidjeti saradnju i direktnu podršku među njima. Znajući pozadinu, historiju i način djelovanja JGP-a, lako je pretpostaviti o kakvim se planovima radi, ko može da bude iza svega a i zašto”, zaključuje Balje.

Podsjećamo, delegati Koalicije Vakat u SO Dragaš podržali su Fejsala Halilovića iz JGP, da bude postavljen na mjesto potpredsjednika za zajednice u Opštini Dragaš.