Connect with us

Kosovo

MSP Kosova: Petkoviću nije dozvoljen ulazak na Kosovo zbog govora mržnje

Objavljeno

-

Kosovsko ministarstvo spoljnih poslova i dijaspore poručilo je da je današnja zabrana ulaska na Kosovo direktoru Kancelarije za Kosovo Petru Petkovića usljedila jer je Petković tokom posljednje tri posjete otvoreno koristio govor mržnje, što je kulminiralo na svečanom polaganju kamena temeljca takozvanog univerziteta u Sjevernoj Mitrovici, prenosi Kosovo pres.

Iz ovog ministarstva navode da je Petković, koji je i glavni pregovarač srpske strane u dijalogu sa Kosovom “garantovao da će njegove posjete Kosovu biti organizovane i da će izbegavati u potpunosti provokacije i eventualne izjave koje podstiču na mržnju”.

“Nasuprot preuzetoj obavezi i opredeljenju da će se uzdržati od provokativnih i izjava koje podstiču mržnju, on je u posljednje tri posjete otvoreno koristio mržnju i huškački jezik, što je kulminiralo u poslednjoj posjeti Sjevernoj Mitrovici. Štaviše, on nije najavio ovu aktivnost kod kosovske strane”, kaže se u odgovoru MSP.

Iz ministarstva dodaju da je zabrana ulaska važila samo za direktora Kancelarije Petra Petkovića, dok je ostatku delegacije koja je trebala da provede dva dana na Kosovu, bio omogućen boravak.

(Kosova press, Kosovo online)

Advertisement
Komentariši

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply