Connect with us

Kosovo

MONTI: Nastava na svim preduniverzitetskim nivoima počinje u ponedjeljak

Objavljeno

-

Ministarstvo obrazovanja, nauke, tehnologije i inovacija objavilo je da će nastava na svim preduniverzitetskim nivoima početi u ponedjeljak, 3. oktobra 2022. godine.

„Ministarstvo je izvršio neophodne pripreme za novu školsku godinu koja je trebala početi 1. septembra, kada je i zvanično trebalo da počne nastava, ali to nije realizovano zbog štrajka koji je organizovao SBASHK. U ponedjeljak će MONTI formirati radnu grupu za revidiranje Administrativnog uputstva za kalendar školske godine i na osnovu njega će se izvršiti i replaniranje u školama. Opštinske direkcije za obrazovanje će obezbediti nesmetano odvijanje nastavnog procesa“, saopštavaju iz ministarstva.

Ministarstvo prosvete poziva na saradnju i mobilizaciju svih kako bi se nadoknadili gubici nastali tokom štrajka.

„Takođe, MONTI saopštava da su svi tekstovi distribuirani opštinama i školama u skladu sa zahtjevima opštinskih direkcija za obrazovanje. Novi tekst na albanskom jeziku za peti razred, izrađen ove godine, biće poslat školama u toku ove nedjelje. Ministarstvo obrazovanja, nauke, tehnologije i inovacija čestita svim učenicima i nastavnicima novu školsku godinu. Srećno svima!”, navodi se u saopštenju.