Connect with us

Kosovo

Kurti sa ambasadorima Kvinte o odluci CBK o dinaru

Objavljeno

-

Premijer Kosova Aljbin Kurti sastao se sa ambasadorima zemalja Kvinte i šefom Kancelarije Evropske unije na Kosovu, u okviru redovnih sastanaka sa ambasadorima, u cilju informisanja, diskusije i koordinacije o različitim aktuelnim temama.

U saopštenju za javnost Vlade navodi se da je među glavnim pitanjima razgovora bila Uredba Centralne banke za koju se očekuje da stupi na snagu 1. februara.

„Među glavnim pitanjima rasprave bilo je i ono o Uredbi Centralne banke za koju se očekuje da stupi na snagu od 1. februara, sa posebnim akcentom na njen član 35. koji određuje da je jedina valuta dozvoljena za obavljanje gotovine platnih transakcija i valuta u platnom sistemu u Republici Kosovo evro, kao jedina valuta prema članu 11. Ustava Republike Kosovo i Zakona o Centralnoj banci Republike Kosovo“, navodi se u saopštenju.

U saopštenju se nastavlja da je Kurti na sastanku istakao važnost poštovanja ustavnosti i zakonitosti u zemlji od svih i istovremenog poštovanja nezavisnih autoriteta, u ovom slučaju Centralne banke.

(RTK)