Connect with us

Kosovo

Kurti i Svečla primili rukovodstvo specijalnih jedinica koje su bile na sjeveru Kosova

Objavljeno

-

Premijer Kosova Albin Kurti i ministar unutrašnjih poslova Dželal Svečla primili su danas delegaciju čelnika Kosovske policije predvođenu generalnim direktorom Samedinom Mehmetijem, prenosi Ekonomija onlajn.

Kurti je zahvalio svim zaposlenim u Kosovskoj policiji koji su svojim angažovanjem u prethodnih 13 dana na sjeveru Kosova pokazali profesionalno ponašanje.

„Pokazali su posvećenost zaštiti graničnih prijelaza i policajaca koji sprovode reciprocitet registarskih oznaka vozila, i dokazali da je kosovska policija izgrađena prema evropskim standardima, u službi zemlje i njenih građana“, kaže se u saopštenju za javnost iz Kurtijevog kabineta.

Dodaje se da je ovim još jednom pokazano da „među ključnim ciljevima kosovske policije ostaje primena zakona, održavanje javnog reda i slobode kretanja, garantovanje otvorenih granica“.

On je posebno pohvalio rad, zalaganje i maksimalnu posvećenost, posebno Specijalne jedinice Kosova, koja je „dostojanstvenim ponašanjem uprkos raznim provokacijama dokazala da je profesionalna i spremna da brani suverenitet države i obezbedi red i bezbednost“.

(Ekonomia online, Kosovo online)

Advertisement
Komentariši

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply