Connect with us

Kosovo

Kramon: Kosovo i Srbija ne mogu da uđu u EU bez sporazuma

Objavljeno

-

Izvestilac za Kosovo u Evropskom parlamentu Viola fon Kramon rekla je da Kosovo i Srbija bez sveobuhvatnog sporazuma neće biti primljeni u Evropsku uniju.

„EU mora da služi Kosovu i Srbiji za stabilan i miran odnos. Čitav region će i dalje biti leglo stranog uticaja i destabilizacije EU, kao što smo videli u Bosni”, kazala je ona.

Šef delegacije Evropskog parlamenta Romeo Franc osvrnuvši se na nedostatak vizne liberalizacije, rekao je da je Kosovo ispunilo sve kriterijume za ukidanje viznog režima.

„Kada je u pitanju vizna liberalizacija, mi smo vaš nepokolebljivi saveznik, ne moramo da vas ubeđujemou to, vi to znate. Neke zemlje još uvek nerado odobravaju viznu liberalizaciju za Kosovo. Morate biti jasno ubeđeni da vizna liberalizacija podrazumeva ispunjavanje obećanja EU, obećanja koja su data prije tri godine“, rekao je on.

Dok je šef kosovske delegacije u ovoj delegaciji Mimoza Kusari Ljilja rekla da Kosovo smatra važnom evropsku integraciju.

„Kosovo smatra regionalnu integraciju ne samo kao neophodan korak ka integraciji u evropske evroatlantske, ekonomske i bezbednosne strukture, već i kao sredstvo za veću političku i ekonomsku stabilnost u celom regionu“, rekla je ona.

Advertisement
Komentariši

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply